Via Louiza, een kleine school waar je groot wil worden!  

Welkom bij Via Louiza, onze kleine basisschool in het centrum van Antwerpen. We maken deel uit van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en bieden plaats aan kinderen vanaf 2,5 jaar tot en met het zesde leerjaar. We werken thematisch met de focus op lezen, we bieden tal van extra activiteiten aan, we houden van een persoonlijke aanpak en we zijn steeds gericht op verbondenheid. We helpen elkaar en appreciëren elkaars eigenheid en sterktes.   

Gemengde leeftijdsgroepen bij kleuters 

Binnen gemengde leeftijdsgroepen tonen kleuters dat klein niet zonder groot kan en andersom. Samen werken, spelen, creëren, ontdekken en leren vormen de rode draad. We hebben twee groepjes elk met peuters en jongste kleuters en twee groepen elk met middelste en oudste kleuters.  

Lezen, lezen, lezen 

We houden van boeken en verhalen. Iedere klas een klein boekenpaleis, een leesparadijs: dat is onze droom en daar werken we aan. Veel leestijd, kwaliteitsvolle kinderboeken en verschillende projecten doorheen het jaar maken lezen al van in de kleuterschool aantrekkelijk voor de kinderen.   

Deskundigheid 

Net als onze stad staat onze school nooit stil. Kinderen verleggen hier dagelijks hun grenzen. We willen graag een leerpunt zijn voor kinderen en voor onze leerkrachten. Sterke leerkrachten maken onze sterke school. We investeren in de professionalisering van ons team. Het delen van ervaringen en kennis wordt structureel ingebed. We leren van en met elkaar en we bewaken onze kwaliteit voortdurend.